COLUMN # 6 Pssst.. ben jij wakker? Wakker voor het potentieel?

door | sep 20, 2023 | Column | 0 Reacties

De afgelopen jaren zagen we veel polarisatie. Polarisatie tussen mensen die ervan overtuigd waren dat klimaatverandering wél voornamelijk door mensen komt, en mensen die er van overtuigd waren dat dat niet het geval was. Ook zagen we polarisatie tussen een groep die er van overtuigd was dat de maatregelen omtrent corona waren vanwege de pandemie. Ook waren er mensen die er van overtuigd waren dat deze slechts gebruikt werden voor het uitrollen van plannen van machtsstructuren, om nóg meer macht te krijgen.

Over en weer waren veel verwijten. Zo noemde het ene kamp zichzelf ‘’wakker’’, tegenover het respectievelijke ‘’slapende’’ kamp. Het is natuurlijk ontzettend belangrijk om je eigen onderzoek te doen. En hierin dicht bij jezelf te blijven. Wij denken echter dat het óók belangrijk is, om samen wakker te worden voor het potentieel. Met andere woorden, ons bewust te zijn en te blijven van op wat voor prachtige planeet we leven, en wat voor overvloed deze in essentie genereert. Tevens staan we in verbinding met alles wat leeft. Ook mogen we wakker worden voor onze eigen oneindige creativiteit als mens zijnde.

We kunnen ons bewust gaan afvragen wáár we deze creativiteit (deze creatie kracht) aan dienstbaar maken. Maken we die dienstbaar aan elkaar uitbuiten en natuur uitputten? Of dienstbaar aan een cultuur waar we onszelf kunnen ontplooien, en co-creërend de natuur weer kunnen laten floreren. Het gaat ons, als we wakker zijn voor het potentieel, misschien opvallen hoe maf het bijvoorbeeld is om een schaarste economie in stand te houden op een in essentie overvloedige planeet.

Wat denk jij, zullen we samen wakker worden – en blijven—voor het paradijselijke potentieel? En daarmee de polarisatie ontstijgen. Allen op onze eigen unieke manier, zónder dat we ons eigenheid / onze waarheden opofferen. Zullen we ons weer intunen (afstemmen), met het universele verlangen, het vlammetje wat in ons allemaal wakkert ( 😉 ) , om de planeet en samenleving (weer?) in een paradijselijke staat te brengen.

www.agenda2029.nl

Plaatje: Het Pardijs van Jan Brueghel uit 1620

Deel dit bericht

Zo help je ons mee aan het verspreiden van onze missie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten