Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dialoogbijeenkomst sociale vernieuwing in Zeist

februari 11 @ 13:00 - 17:00

Dialoogbijeenkomst sociale vernieuwing

De Kerngroep voor sociale driegeleding nodigt u uit voor een Dialoogbijeenkomst.

Hierin gaan wij, vanuit ons gedachtengoed van de sociale driegeleding, het gesprek aan met andere organisaties die naar sociale vernieuwing streven.

Wouter Kamphuis van biologisch-dynamische boerderij ’t Leeuweriksveld ontmoet Katie Janssen van initiatief ‘Agenda 2029′

Wouter Kamphuis heeft, samen met zijn vrouw Kathinka, een biologisch-dynamische boerderij opgebouwd in Emmen. Daarbij hadden ze aanvankelijk geen geld, maar wel het inzicht dat grond in een gezonde samenleving geen koopwaar kan zijn. Vanuit dat inzicht hebben ze klanten en sympathisanten bij hun plan betrokken. Als BD boer staat hij in een levende uitwisseling met het bodemleven, de gewassen, de dieren, de elementenwezens en de kosmische krachten. Behalve een vitale bodem wil Wouter zijn bedrijf op zo’n manier in de wereld zetten dat het bijdraagt aan een gezonde samenleving. De inzichten vanuit de sociale driegeleding zijn daarbij het uitgangspunt. Samen met een kring van klanten is er de afgelopen jaren veel gepionierd, ontwikkeld en gestudeerd.

Katie Janssen is een bevlogen jonge vrouw, die aangeeft dat het mens- en wereldbeeld dat ons voorgehouden wordt niet overeenkomt met wie wij in potentie zijn en dat het tijd wordt dat wij mensen onze vleugels gaan uitslaan. In haar woorden: “We zijn geen bio-robots, die hier op aarde zijn gekomen om te overleven en te werken, en om veilig de grafkist te behalen. We zijn mensen en we zijn hier om ons te ontwikkelen. Wij zijn hier om te léven. Om ons potentieel te realiseren. Om dat te bereiken hoeft er niets nieuws te worden uitgevonden. Veel methodes zijn er al. Echter ontbraken de juiste doelstellingen nog om deze in te zetten. Zodoende hebben wij 16 doelstellingen, de Realise Potential Goals omschreven. RPG’s als alternatief voor SDG’s”

In het eerste deel van de middag willen we nader kennis maken met Katie en Wouter: hoe staan ze in de wereld, wat is ieders motivatie, visie, toekomstperspectief.

In het tweede gedeelte gaan we, door middel van vragen vanuit de aanwezigen, met hen in gesprek en laten we ook Katie en Wouter zelf met elkaar in gesprek gaan.

Op deze manier willen we graag tot een vruchtbare, bloeiende uitwisseling komen. Woorden zijn immers poorten naar onze diepere intenties. Door ze uit te spreken, te delen, het licht er op te laten schijnen, kunnen in de ontmoeting nieuwe inzichten en inspiratie tot ons komen, die we van tevoren niet konden vermoeden.

Meer informatie over Katie kijk op: https://agenda2029.nl

Meer informatie over Wouter kijk op: https://www.leeuweriksveld.nl

Om bij eventuele wijzigingen, alle mensen op de hoogte te kunnen brengen, is opgave wenselijk en kan via fiederels@ziggo.nl (Els van Dongen)

Entree: € 15, graag contant bij binnenkomst.

(Mocht het bedrag een bezwaar voor je zijn, neem dan graag van tevoren contact met ons op voor mogelijke reductie.)

De organisatie is in handen van de Kerngroep Sociale Driegeleding: Henk Hupkes, Feiko van der Veen,  en Els van Dongen.

De middag is voor iedereen toegankelijk, dus mocht je nog andere geïnteresseerden in je omgeving kennen, dan zijn zij van harte welkom.

Gegevens

Datum:
februari 11
Tijd:
13:00 - 17:00

Locatie

Rafaëlkerk
van Tetslaan 4
Zeist, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie