Gevonomie

Ideaal: in 2029 bestaat er een functionerend economisch model, waarin mensen in vertrouwen hun talent in kunnen zetten voor de wereld, omdat ze weten dat er ook genoeg energie hun kant op komt.

Hoe kan jij jouw levensmissie uitvoeren, iets doen met jouw talenten, wat dienstbaar is aan het leven op aarde, en daarbij in vertrouwen leven, dat jij genoeg ontvangt om voor jezelf te kunnen zorgen? Met andere woorden, hoe kan jij zorgeloos jouw talenten dienstbaar maken, omdat je weet dat er ook voor jou gezorgd wordt? Als je dan iets van een ander ontvangt, kan dat energie geven, en met die energie wil jij weer iets terug doen. Er zijn steeds meer economische initiatieven die stoelen op overvloed in plaats van schaarste. En geen concurrentie maar broederschap als uitgangspunt hebben.

And still, after all this time, the Sun has never said to the Earth, You owe me . Look at what happens with love like that, it lights up the sky.-Rumi

Oud: Mensen zijn afgescheiden van hun essentie, elkaar en natuur, tevens is er schaarste. Dit uit zich in de cultuur als  concurrentie.
Nieuw: We staan in verbinding met alles wat leeft, er is in essentie overvloed. Dit uit zich in de cultuur als broederschap.

Foto van Elaine Casap via Unsplash.com